Werkwijze van Isoveen

Maatwerk is de norm

Klantvriendelijk
Snelle levering
Uit eigen fabriek

EPS-productieproces, van grondstof tot blok

EPS blokken worden gemaakt van kleine parels die worden opgeblazen tot bolletjes. Het opblazen gebeurt, met behulp van stoom,  in een pre-expander, een soort grote popcornmachine. De grootte van de bolletjes bepaalt de het soortelijk gewicht van het EPS. Hoe kleiner de bolletjes, hoe hoger de kwaliteit van het EPS en hoe zwaarder het materiaal per m3. Als de bolletjes te snel worden verwerkt tot blokken, kunnen ze barsten. Dit komt door het pentaangehalte. Om het pentaan te laten uitwasemen, rusten de parels twee dagen in de silo voordat ze worden verwerkt in de blokkenpers. Na het persen worden de blokken opgeslagen in een hal waar ze minimaal twee weken moeten drogen voordat ze verder kunnen worden verwerkt.

Snijlijn

Bij het productieproces van EPS-blokken worden de blokken bij de snijlijn geplaatst en door een machine gekanteld en gesneden. Dit gebeurt met behulp van behulp van verwarmde, bewegende draden. Het snijafval van de blokken wordt op een band afgevoerd, direct en versnipperd om vervolgens te worden hergebruikt in de productie van nieuwe blokken.

Om de duurzaamheid te waarborgen, werken we samen met een recyclingbedrijf om ons EPS-afval te verwerken. Een deel van ons afval wordt verzameld door dit bedrijf, dat het afval verwerkt tot nieuwe grondstof. Deze grondstof wordt gebruikt om nieuwe pareltjes te maken, die opnieuw in een pre-expander worden opgeblazen tot nieuwe EPS-bolletjes. Dit is een apart proces dat andere machines vereist dan die gebruikt worden in ons productieproces. Het recyclebedrijf geeft de EPS-korrels dus een nieuwe bestemming.

 

Contour snijden

Snel en persoonlijk contact?

Krijg onmiddellijk antwoorden door ons te bellen op telefoonnummer: 071-3315346. Bel ons direct!

 

Of bespaar tijd en vul een formulier in

Isoveen

Isoveen B.V

Isoveen B.V.