EPS brandveiligheid

EPS materiaal met brandklasse B-s1-d0 voor optimale brandveiligheid in bouwprojecten

EPS-SE; Brandklasse E

Bij de bouw van brandgevoelige materialen wil je elk risico op schade voorkomen. EPS-SE is een uitstekende oplossing. Normale EPS isolatie valt onder brandklasse C en wordt dan ook gezien als brandbaar isolatiemateriaal.

Bij Isoveen gebruiken wij voor de productie van Airpop blokken ‘EPS-SE’ korrels. SE staat in dit geval voor “self extinguishing”, oftewel “zelfdovend” en betekent dat het materiaal brandvertragend gemodificeerd is. De brandvertraging in de EPS-SE zorgt ervoor dat het piepschuim dooft wanneer de hittebron wordt weggenomen. Hierdoor valt Isoveen EPS-SE onder brandklasse E.

Brandcertificaat

EPS van Isoveen valt onder de volgende certificering:

Brandcertificering DIN EN13501-1          Klasse E
Brandcertificering DIN 4102-1                 Klasse B2

Brandcertificering

Brandcertificering

Wettelijk erkend

De stof is door het Ministerie van VROM bestempeld als erkende brandvertrager door de moleculaire structuur van het EPS.

De aanwezigheid van deze laag zorgt ervoor dat EPS, indien het op de juiste manier is toegepast en verwerkt, niet bijdraagt aan het ontstaan en de ontwikkeling van brand. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat de brandvertraging gelijk blijft, ook na verwerking. Tevens is de oplosbaarheid in water verwaarloosbaar, waardoor uitloging niet optreedt.

EPS parels

EPS-SE bouwmaterialen

EPS-SE wordt veelal gebruikt in bouwconstructies waar strenge brandveiligheidseisen gelden. Vaak wordt de EPS dan gebruikt in de vorm van een sandwichpaneel.

Isoveen produceert alleen brandvertragend EPS dat geclassificeerd wordt als klasse E. Het produceren van brandvertragend EPS begint bij het selecteren van de juiste grondstofleverancier. Daar eindigt het natuurlijk niet mee, want een zorgvuldig productieproces is minstens zo belangrijk. Een van de brandtesten die wij gebruiken is bijvoorbeeld een SBI-test met een sandwichpaneel.

SBI brandtest

SE: misvattingen

Er zijn verkeerde opvattingen over rookontwikkeling en giftigheid bij brand van EPS-SE. EPS-SE-panelen gedragen zich anders bij brand dan niet-brandvertragende EPS, zoals verpakkingsmateriaal. Bij blootstelling aan hitte of vuur krimpt EPS-SE weg van de hittebron, waardoor de kans op ontsteking afneemt. De brandvertraging in EPS-SE zorgt ervoor dat het dooft zodra de hittebron verdwijnt

Waarom EPS kiezen?

Hoge isolatiewaarde

maar sterk en superlicht van gewicht

Onderhoudsvrij

en ongevoelig voor vocht, rot of schimmel

SE vlamdovend

en veilig verwerkbaar

Snel en persoonlijk contact?

Bel ons direct! Krijg onmiddellijk antwoorden door ons te bellen op telefoonnummer: 071-3315 346.

Of bespaar tijd en vul een formulier in

Bespaar tijd en vraag een offerte aan,
of stel een vraag en neem contact op.

Isoveen

Isoveen B.V

Isoveen B.V.