EPS op maat

Wij bieden Polystyreen -oplossingen op maat voor elke klant en elk project, waarbij kwaliteit en efficiëntie voorop staan

EPS op maat: blokken, platen en parels

Als fabrikant van EPS heeft Isoveen een unieke positie in de sector van EPS-leveranciers. We doen alles in eigen beheer: vanaf de inkoop van de grondstoffen, de productie van tempex blokken, tot de levering van het eindproduct.

Juist door deze unieke positie kunnen we onze klanten EPS op maat aanbieden met een snelle levertijd van hoogwaardig kwaliteit.

moulding machine

Variatie in EPS-soorten

Tempex is verkrijgbaar in verschillende dichtheden en kan worden geproduceerd in verschillende vormen en maten. Wij bieden EPS isolatieblokken en platen met een densiteit van 15 tot 35 kg/m³ aan. Het eindproduct kan door ons naar wens worden gemodificeerd en gesneden: piepschuim op maat!

EPS densiteiten
 

EPS 60

EPS 100

EPS 150

EPS 200

EPS 250

15 kg/m³ 20 kg/m³ 25 kg/m³ 30 kg/m³ 35 kg/m³
Toepassingen Toepassingen Toepassingen Toepassingen Toepassingen
Isolatie Isolatie Isolatie Blow-ups Opritten
Verpakkingen Verpakkingen Tuinpaden Letters Props
Koelcellen Systeemwanden Design/Vormgeving Kunstwerken Rekwisieten

” Op zoek naar tempex op maat? Neem gerust contact met ons op. “

Isoveen

Isoveen B.V

Isoveen B.V.

EPS- & Piepschuim snijden

Het snijden van tempex platen en blokken gebeurt op onze snijlijn met gloeidraden die de piepschuim blokken in de gewenste maten opsnijdt.

Door het instellen van de snijdraden op de juiste afmetingen behalen we het gewenste eindresultaat. Onze standaard tempexblokken van 4 meter hoog (4000x1200x1000mm) worden in de machine gezet en bewerkt tot een EPS-product op maat. De EPS-eindproducten die groter moeten zijn dan onze standaardmaat bestaan dus altijd uit twee of meer delen. De minimale dikte die onze countoursnijmachine snijd is wel 10mm!

EPS snijden

Platen, stroken of blokken nodig? Wij snijden alles op maat.

Isoveen B.V

Isoveen B.V.

Voordelen van EPS isolatie
 

Isolerend

Lichtgewicht

Onderhoudsvrij

Partners van Isoveen

Veelgestelde vragen

 1. In welke diktes zijn jullie EPS platen beschikbaar?

  Wij leveren tempex platen zo dun als 10mm voor de meest precieze klussen maar ook EPS-platen van 100mm voor de grootschalige projecten.

 2. Kunnen jullie alle vormen snijden?

  Nee, wij hebben een 2D snijder. Het snijden van 3D vormen is niet mogelijk.

 3. Wat is EPS 60 of 100?

  Door de verschillende afmetingen van de parels ontstaat het kwaliteits- en gewichts- verschil in EPS. Het gewicht van EPS is afhankelijk van de persing en ligt tussen de 15 en 35 kg/m³. Bij grotere parels (EPS60) ligt het gewicht lager dan bij kleinere parels (EPS250). Hoger gewicht en dus hogere dichtheid is zwaarder en sterker.EPS 60 is onze lichtste soort, EPS 250 onze zwaarste soort.

 4. Wat is de maximale maat van een blok of plaat?

  Onze blokken zijn 4000x1200x1000mm, hieruit snijden wij blokken en platen.

 5. Hoe zwaar is EPS?

  EPS60 is onze lichtste persing en weegt ca 15 kg/m³. Deze kwaliteit wordt gebruikt voor o.a. verpakkingsmateriaal, isolatie en koelcellen. EPS100 weegt ca 20 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. isolatie, verpakkingsmateriaal en systeemwanden. EPS150 weegt ca 25 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. isolatie, ophogen tuinen op paden, design en vormgeving. EPS200 weegt ca 30 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. blow ups, letters en kunstwerken. EPS250 is onze zwaarste persing en weegt ca 35 kg/m³. Gebruikt voor o.a. opritten, props en rekwisieten.

 6. Wat is de levertijd?

  Onze levertijd varieert. De levertijd varieert van 1 week tot 5 weken. Over het algemeen hebben wij een levertijd van ca 2 a 3 weken.

Meer weten? We helpen je gerust.

Benieuwd waar onze platen, stroken en blokken voor gebruikt worden? Leer meer over onze afnemers en waar zij zowel EPS voor gebruiken.

EPS op maat kopen?

Op zoek naar EPS isolatiemateriaal op maat, maar wil je weten welke opties het beste zijn? Of wil je meer informatie over de EPS-producten van Isoveen? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact op om te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Isoveen

Isoveen B.V

Isoveen B.V.