Tempex voor bouw- & industriemateriaal

Lichtgewicht en sterk EPS bouwmaterialen voor veelzijdig gebruik in bouw- en industriële toepassingen

EPS in Bouw en industrie

Tempex is geschikt als isolatiemateriaal voor vloeren, daken en wanden. EPS is een veelgebruikt materiaal in de bouw- en industrie wereld vanwege de hoogwaardige isolatie- en beschermingskenmerken. 

EPS bouwmateriaal van Isoveen wordt toegepast als bouwmateriaal voor sandwichpanelen. Met EPS-sandwichpanelen kunnen gezondheidsrisico’s worden vermeden bij het opbouwen van wanden in verschillende diktes. Het is een duurzame keuze voor woningen, fabriekshallen en industriële gebouwen omdat het ongevoelig is voor rot, schimmel en vocht.

EPS isolatiewaarde Isoveen

EPS Sandwichpanelen

EPS kan worden gebruikt voor de productie van sandwichpanelen. Wordt een laag EPS in de gewenste dikte samengeperst en verlijmt met twee stalen platen waardoor er een ‘sandwich’ ontstaat: twee stalen buitenplaten en een isolerende tempex binnenlaag. Het paneel wordt vervolgens op maat gesneden.

Onze partner Unisol kan je hier nog veel meer over vertellen!

Unisol Logo Isoveen

Fundering piepschuim en maatwerk EPS Bouwmaterialen
 

Veelgestelde vragen

 1. Hoe zwaar is EPS?

  EPS60 is onze lichtste persing en weegt ca 15 kg/m³. Deze kwaliteit wordt gebruikt voor o.a. verpakkingsmateriaal, isolatie en koelcellen. EPS100 weegt ca 20 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. isolatie, verpakkingsmateriaal en systeemwanden. EPS150 weegt ca 25 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. isolatie, ophogen tuinen op paden, design en vormgeving. EPS200 weegt ca 30 kg/m³ en wordt gebruikt voor o.a. blow ups, letters en kunstwerken. EPS250 is onze zwaarste persing en weegt ca 35 kg/m³. Gebruikt voor o.a. opritten, props en rekwisieten.

 2. In welke diktes zijn jullie EPS platen beschikbaar?

  Wij leveren tempex platen zo dun als 10mm voor de meest precieze klussen maar ook EPS-platen van 100mm voor de grootschalige projecten.

 3. Kunnen jullie een legplan maken?

  Nee dat kunnen wij niet maken. Wij zijn alleen leverancier van de EPS.

 4. Wat is de levertijd?

  Onze levertijd varieert. De levertijd varieert van 1 week tot 5 weken. Over het algemeen hebben wij een levertijd van ca 2 a 3 weken.

Snel en persoonlijk contact?

Bel ons direct! Krijg onmiddellijk antwoorden door ons te bellen op telefoonnummer: 071-3315 346.

Of bespaar tijd en vul een formulier in

Bespaar tijd en vraag een offerte aan,
of stel een vraag en neem contact op.

Isoveen

Isoveen B.V

Isoveen B.V.