Advies - Contact

EPS Snijden

EPS wordt veelal gebruikt als isolatiemateriaal, maar is door de gemakkelijke verwerking voor veel meer doeleinden te gebruiken. Zoals in de verpakkingsindustrie, decorbouw, reclame en vele andere specifieke toepassingen.

Proces EPS

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. De grondstof EPS is een granulaat, zeer kleine kunststof balletjes die d.m.v. stoom worden geëxpandeerd tot de bekende witte balletjes. Ook wel parels genoemd. Deze parels worden gedroogd en vervolgens in een 2e fase, wederom met stoom, verder geëxpandeerd tot een groot vast blok van 4000x1200x1000mm. Dit blok wordt vervolgens weer gedroogd en is dan klaar voor verwerking.

Reguliere snijmachine EPS

De EPS blokken worden niet gezaagd, maar altijd door middel van gloeidraden gesneden. Deze manier van verwerken geeft een zeer precieze snijsnede. Op de snijlijn kunnen platen en blokken worden gesneden van maximaal 4000 mm lang bij 1200 mm breed. Voor de aanvraag van blokken en/of platen volstaat een opgave van precieze maten.

Densiteit en toepassing EPS

EPS is in verschillende densiteit (drukvastheid) verkrijgbaar. Variërend van EPS060 tot en met EPS250. Zwaardere densiteit wordt veelal in de decor en reclame bouw gebruikt. Deze densiteit kunnen uitermate goed bewerkt worden, zoals schuren of ook wel shapen genoemd. De lichtere densiteit wordt vaak toegepast in de verpakkingsindustrie, voor sandwichpanelen en vele andere specifieke toepassingen.

Voor de meest gangbare maten en projecten is deze techniek de oplossing. Isoveen beschikt over een uitgebreid machinepark waar dit vanzelfsprekend tot een van de mogelijkheden behoort. Zie hier hoe dit in zijn werk gaat.

snijmachineIsoveen

 

Direct contact?

Bel ons